Сучасні чоловіки проявляють все більший інтерес до косметики. Образ успішного чоловіка багато в чому залежить від його зовнішнього вигляду.

Сьогодні чоловікові необхідно доглядати за своєю зовнішністю. Більш привабливий чоловік у всіх сенсах - це той, хто стежить за собою.

здорова шкіра, доглянуті руки, акуратні нігті, приємний колір обличчя, і, звичайно ж, легкий аромат туалетної води. На жаль, число чоловіків, що застосовують спеціальні засоби для щоденного догляду досі мізерно мало. Для більшості представників сильної статі догляд за собою зводиться в кращому разі до гігієни. Багато чоловіків як вогню бояться пропозицій скористатися кремом для обличчя або для рук, не кажучи вже про інші лосьйони, маски, бальзами.

Чоловіки знають недоліки своєї зовнішності і прагнуть їх приховати, але так, щоб ніхто про це не знав. Серед найбільш хвилюючих проблем, пов'язаних з їх зовнішністю, можна назвати наступні: акне, набряклі повіки, синці під очима, зморшки і складки на обличчі, втрата волосся на голові. Часто зустрічається серед чоловіків поєднання сухої і чутливої шкіри на щоках і жирної вугруватої на лобі і на носі, що якраз і є наслідком постійного гоління. Хоча, шкіра у чоловіків грубіша жіночої, часто вона проявляє ознаки подразнення і запалення.

Чоловіча шкіра страждає від занадто запеклого витирання рушником, забруднення навколишнього середовища, вживання алкоголю і тютюну, захоплення засмагою, тим більше що чоловіки нехтують застосуванням сонцезахисних засобів.

За день на шкірі накопичується багато бруду, змішаної з шкірним жиром, тому її потрібно ретельно очистити. Умивання лужним милом порушує гідроліпідний баланс шкіри, сушить, призводить до подразнення. Краще вибрати гель або пінку для вмивання. Особливо важливим є правильний вибір засобів для вмивання для чоловіків що мають шкіру, схильну до сухості. Косметологи дуже рекомендують всім чоловікам глибоке очищення шкіри, оскільки роговий шар у них значно товщий. Пілінги не тільки сприяють відшелушуванню клітин поверхневого шару епідермісу, а й розм'якшують щетину, підготовлюють шкіру до м'якого ковзання бритви, тому цю процедуру потрібно проводити до гоління.

Наступний етап - гоління. Незважаючи на те, що чоловіки роблять це постійно, тим не менш, є кілька речей, про які вони часто не знають. Наприклад, що голитися потрібно до сніданку, тому що прийом їжі підсилює мікроциркуляцію крові, і ризик отримати порізи зростає. Або що починати гоління потрібно по росту волосся, у противному випадку волоски починають вростати. А ось засіб після гоління краще наносити проти росту волосся: так він краще засвоюється і швидше приносить шкірі полегшення.

Звичайно, сильна стать не має того багатовікового досвіду  використання косметичних засобів, який накопичено у жінок. До того ж чоловіки не хочуть йти в косметичний магазин і вибирати косметику на очах оточуючих. Головне, що цікавить чоловіків - чи можуть вони зберегти секрет, вибираючи та купуючи косметику. Конфіденційність - головний фактор розповсюдження чоловічої косметики.