Всі мріють про красиве, шовковисте і блискуче волосся, але щоб досягти цього результату, нашим волоссям необхідний регулярний і належний догляд. Отже, щоб підтримувати волосся у здоровому стані, його недостатньо просто мити.

Сьогодні ми поговоримо про кондиціонери для волосся: що є цей продукт, навіщо він потрібен і яка від нього користь.

Те, наскільки блискучим і гладким буде наше волосся, залежить від стану їх кутикули.

Кутикула - це зовнішній шар волосся, який виконує захисну функцію і складається з клітин, в нормі щільно прилеглих один до одного. За структурою ці клітини нагадують собою щось на кшталт риб'ячих лусочок. Якщо кутикула не пошкоджена, волосся має гладку текстуру, воно здатне відбивати світло і, таким чином, випромінювати блиск.

Яке відношення до цього має кондиціонер?

Кондиціонер – це продукт, який наноситься на волосся після застосування шампуню. У процесі миття (шампунь + вода) лусочки кутикули відкриваються, і волосся стає більш вразливим до впливу зовнішніх несприятливих факторів. Для того, щоб закрити лусочки назад і захистити волосся від подальших пошкоджень, їх необхідно обробити засобом з кислим pH. Тут нам і знадобиться кондиціонер.

Крім того, всім відомо, що шампуні очищають наше волосся і шкіру голови від забруднень, шкірного сала та залишків стайлінгу, але не всі знають, що вони також можуть вимивати і природні ліпіди, від чого може виникати сухість волосся. Завдяки тому, що кондиціонер закриває і пригладжує кутикулу, волога у волоссі затримується довше, а це сприяє тому, що волосся стає гладким і блискучим. До того ж, волосся стане більш керованим і буде легше розчісуватися, що, у свою чергу, допоможе уникнути зайвих пошкоджень.

Чи потрібно користуватися кондиціонером щодня?

Якщо Ви підібрали для свого волосся правильний кондиціонер і якщо Ви миєте голову щодня, тоді це рекомендується. Іншими словами, намагайтеся наносити кондиціонер після кожного миття волосся шампунем.

Ефект від застосування кондиціонера, як правило, миттєвий. Ви відчуєте відразу, що Ваше волосся стає м'яким і шовковистим на дотик. Але будьте уважні – неправильне застосування кондиціонера може призвести до того, що шкіра голови почне швидше жирнішати.

Як вибрати правильний кондиціонер для Вашого волосся?
Сухе, Пошкоджене, Тьмяне або Ломке волосся
Для сухого, пошкодженого або ламкого волосся дуже важливо підібрати кондиціонер, який допоможе запобігти їх подальшим пошкодженням. Якщо у Вас трохи сухе і не сильно пошкоджене волосся, використовуйте кондиціонер із зволожуючою формулою, яка допоможе відновити рівень зволоження волосся і повернути їм сяйво. Для дуже сухого, схильного до пухнасті волосся, використовуйте кондиціонери з більш інтенсивною формулою, наприклад, з позначкою «відновлюючий», «регенеруючий».

Наша рекомендація, це супер новинка від європейського бренду Revuele

Revuele Вода для блиску волосся - Миттєве відродження 220 мл

 


Формула з кератином і протеїном шовку для розгладження та відновлення поверхні куточків волосся, покращення блиску, еластичності та м'якості, утримуючи вологу у волоссі для здоровішого та міцнішого вигляду.

 

Тонкі, Ослаблені , схильні до електризації
Власникам тонкого волосся потрібно уважно підбирати кондиціонер. Це повинні бути кондиціонери з легкою (невагомою) формулою, спеціально розроблені для тонкого волосся. Або такі, що призначені для надання об'єму та щільності. Формула кондиціонерів для об'єму розроблена таким чином, що не буде обтяжувати тонке волосся.

Revuele Вода для блиску волосся - Зволожуюче розплутування 220 мл

Захищає від різкого впливу негативних зовнішніх факторів, стимулює ріст волосся, посилює його м'якість та пружність. Біотин - ефективний мікроелемент, який допомагає зростанню та збереженню здоров'я локонів, усуває сухість шкіри, зменшує ризик появи лупи, сприяє зміцненню структури волосся, робить його густішим, запобігає надмірному випаданню та знижує ризик розкриття кінчиків.

Фарбоване волосся
Використовуйте кондиціонери для збереження кольору, якщо Ви фарбуєте своє волосся. Оскільки колір волосся поступово вимивається, і волосся швидко тьмяніє, Вам знадобиться продукт, який допомагатиме підтримувати яскравість і сяйво кольору якомога довше. Вибирайте кондиціонери з позначкою "захист кольору", "стійкість кольору", "збереження кольору". Крім того, якщо Ви часто фарбуєте або мелюєте волосся, його просто необхідно зволожувати.

Revuele Вода для блиску волосся - Яскравість кольору 220 мл


Удосконалена ламелярна формула працює для більш міцного, гладкого волосся з посиленим яскравим кольором. Формула містить протеїн пшениці, який допомагає зберегти еластичність волосся і запобігає його ламкості, а також аргінін, який додатково захищає волосся від пошкоджень.

Кучеряве волосся
Коли підвищується вологість на вулиці, кучеряве волосся починає пухатися, а під час холодних місяців воно стає сухим, тьмяним і неживим. Такому волоссю від природи не вистачає природних олій та зволоження, і чим сильніше завиваються локони, тим складніше кожному жиру дістатися кінчиків волосся. Вибирайте кондиціонери з позначкою «для кучерявого волосся». У вологу погоду також відмінно підійдуть кондиціонери, що змиваються з антифриз-ефектом, а в суху погоду - легкі незмивні кондиціонери у вигляді спрею, які зволожуватимуть волосся, не обтяжуючи їх.

Нормальне волосся
Якщо ми говоримо про нормальне, відносно здорове волосся, яке не піддається хімічним процедурам, все одно треба розуміти, що їх структура може пошкоджуватися розчісуванням, гарячими інструментами, жорсткою водою або іншими зовнішніми факторами. У будь-якому випадку, волосся потребує належного догляду, щоб підтримувати їх природний баланс, красу та здоров'я, рівень зволоження та життєві сили. Вибирайте кондиціонери з універсальними формулами, які будуть зволожувати волосся, дарувати їм блиск і шовковистість, робити їх м'якшими та слухняними.

 

Хороший кондиціонер для волосся повинен містити зволожуючі та поживні інгредієнти, надавати м'якості, гладкості та блиску. При виборі необхідно враховувати тип волосся, особливості його стану, а також переваги щодо складу. Уважно вивчайте етикетку, щоб зрозуміти, чи підходить вам б'юті-продукт.